2010. február 20., szombat

Ugye, Te is inkább önálló házat építenél egy telekre?

Ha szeretnél Budafokon telket vagy szerkezetkész házat vásárolni, talán Te is találkoztál már azzal a problémával, hogy sok ikerház, sorház, tárhasház található a környéken. Azt tapasztalom, hogy több érdeklődő egyből ezt firtatja, és ez nem véletlen. Nos, lássuk csak, ha családi házat szeretnél, milyen lehetőségeid vannak, miért jobb ez a külön álló ház, mint egy ikerház, vagy egy társasház.

Mindenekelőtt fontos tudni, hogy ez a telek közvetlen utcai bejárattal rendelkezik. Nem kell másokon áthajtanod, vagy egy "nyélen" át megközelítened a kerted. Ez egyébként fontos szempont volt nekünk is, amikor megvettük a telket, hiszen rettenetes költség lehet egy hosszabb szakaszon bevezetni villanyt, vizet, csatornát. De Téged ez már végképp nem terhel, hiszen ezeket már mind a telken belülre hoztuk.


A telekre tervezett ház - amit akár szerkezetkész állapotig el is készítünk Neked - egy különálló, önálló családi ház. Már említettem korábban is, hogy azóta, hogy megkaptuk az építési engedélyt, változott a terület szabályozása, így a környéken jelenleg már inkább ikerházat, sorházat árulnak - ha új építésű házat szeretnél.


Először is, lássunk egy kis fogalom - meghatározást:

ikerház: szerkezetileg független, egymáshoz nyílás nélküli tűzfalakkal csatlakozó két olyan önálló épület, amely külsőleg egy épület képét mutatja.

sorház: olyan épület, melyben egymás mellett több (legalább 3), egymástól elválasztott lakóegység sorakozik.

társasház: olyan épület, amelyben több lakóegység található, általában több emeleten.


Szerintem minden szempontból kényelmesebb, ha különálló családi házad van.

Mind a négy oldalán ablakok nyílnak a négy égtáj felé, szabadon. Nem veszi el szomszéd, másik ház egyik faladat se.

Magad vállalsz felelősséget a ház színéért, festéséért, külső megjelenéséért, de a karbantartás, felújítás, esetleges kártevő-irtás miatt se kell másra várnod, vagy figyelembe venni más igényeit.

A kert a tied, a telek akkora, amekkora. Nem ér meglepetés, hogy csak egy részét használhatod.

"Az én házam az én váram!" - tartja a közmondás. És ebben az is benne van, hogy bizony mindenki szereti a maga formájára alakítani a közvetlen környezetét, hogy ott jól érezhesse magát, hogy ott is kifejezésre juttathassa az ízlését, egyéniségét. Ez sokkal könnyebben megvalósíthatod egy önálló, egyedi családi ház esetében, mint bármely más esetben.

Hangsúlyozom, a környéken nincs már sok ehhez hasonló lehetőség. Az legutóbbi két bejegyzésem az álmodozásról szólt, de most arra kérlek, ne álmodozz tovább! Ragadd meg a lehetőséget, amíg még lehet!

Ha bárkit érdekel, vagy kérdéseid vannak az ingatlannal kapcsolatban, kérlek keress az alábbi telefonszámon:
+36 30 221 7769
Egy komoly kérésem azonban van: ha tényleg érdekel a telek vagy a rá építhető ház, kérlek, NE zárkózz el egy személyes találkozástól. A helyszínen vagyok szinte bármikor húsz percen belül, és az egész nem kerül többe Neked se fél óránál. Így viszont elkerülhetők a félreértések, segíthetek ha kérdéseid vannak. Sok munkám, szívem-lelkem benne van ebben az ügyben, kérlek, ennyire légy tekintettel rám Te is! Köszönöm!

1 megjegyzés:

  1. I am by name Miss jane, And I am so happy to testify about a great spell caster that helped me when all hope was lost for me to unite with my ex-boyfriend whom I love so much. I had a boyfriend that love me so much but something terrible happens to our relationship one afternoon when his friend that was always trying to get to me was trying to force me to make love to him just because he was been jealous of his friend that I was dating and on the scene my boyfriend just walk in and he thought we had something special doing together, I tried to explain things to him that his friend always does this whenever he is not with me and I always refuse him but I never told him because I did not want the both of them to be enemies to each other but he never believed me. he broke up with me and I tried times without numbers to make him believe me but he never believed me until one day I heard about the DR. AKHERE and I emailed him and he replied to me so kindly and helped me get back my lovely relationship that was already gone for two months. Email him at: AKHERETEMPLE@gmail.com or call / WhatsApp: +2349057261346

    VálaszTörlés